Επιστολή διαμαρτυρίας προς το δήμαρχο θάσου.

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το δήμαρχο θάσου.

Στάμος  Βασίλης μέλος της συντονιστικής για το χωροταξικό.

ΓΠΣ

Όχι άλλο θέατρο Δήμαρχε μην υποτιμάς την νοημοσύνη μας και μην παίζεις με το περιβάλλον και το μέλλον αυτού του νησιού.
Λες πως είσαι περήφανος για τα αντανακλαστικά μας τα δικά σας αντανακλαστικά είναι που μας μπερδεύουν γιατί δεν βλέπουμε να μας υπηρετείτε όπως θα έπρεπε, εκτός αν Δήμαρχε οι αντιδήμαρχοί σου δεν σου τα λένε όλα.
Αυτοί οι κάτοικοι που θες να υπηρετείς θα ήθελαν να ήσουν μαζί τους στο περιφερειακό συμβούλιο στην Κομοτηνή και μαζί τους να υπερασπιζόσουν το νησί.
Εσύ όμως Δήμαρχε δεν ήρθες και συνεχίζεις να μας παραπληροφορείς και να μας καθησυχάζεις.
Επειδή παρέλαβα από τους παππούδες αυτού το τόπου ένα πολιτισμό και μια ιστορία και πρέπει να τα παραδώσω στα παιδιά μου σωστά και άθικτα, επειδή ο παππούς μου, μου χάρισε ένα περβόλι με την ευχή να το σκάψω πιο βαθιά και να το φράξω πιο στερεά δεν θα σας αφήσω να καταστρέψετε αυτόν τον τόπο θα σας σταματήσω με την λογική και με στοιχεία τα οποία εσείς αποκρύπτεται από τον κάτοικο αυτού του νησιού.
Μιλάς στην επιστολή σου για την μελέτη του γενικού πολεοδομικού του νησιού αξίας 500.000 χιλ. Ευρώ μια μελέτη που απ’ο τι φαίνεται θα πάει στα σκουπίδια γιατί την απάντηση την δίνεις εσύ με την απόφαση σου 204/2015.
Για να γίνω πιο σαφής :
Σις 24/7/2015 (Ιούλιος) η περιφέρεια ΑΜΘ ενημερώνει τους φορείς (δήμος Θάσου) για συγκέντρωση γνωμοδοτήσεων με θέμα το χωροταξικό.

Στις 10/8/2015(Αύγουστος) η ποιότητα ζωής του δήμου Θάσου βγάζει την απόφαση 97/2015 και γνωμοδοτεί σε χρόνο ρεκόρ για το χωροταξικό .
Ποιός έδωσε το δικαίωμα σε πέντε ανθρώπους να κανονίσουν το μέλλον των κατοίκων του νησιού για τα επόμενα είκοσι χρόνια χωρίς να τους ρωτήσουν;.

Στις 19/8/2015(Αύγουστος) η γνωμοδότηση της ποιότητας ζωής ψηφίζεται από το δημοτικό συμβούλιο αρ αποφ 204/2015. Δύο πράγματα συμβαίνουν η οι σύμβουλοι τα είδαν όλα καλά στην εισήγηση ,η εξαπατήθηκαν, τρίτο δεν χωράει.Και να τι ψήφισαν οι σύμβουλοι :
«Νομική δεσμευτικότητα των χωροταξικών σχεδίων.»
(Είναι πολύ σημαντικό να αναφερθούν μερικές επισημάνσεις για την δεσμευτικότητα των χωροταξικών σχεδίων καθώς τα περιφερειακά χωροταξικά σχέδια αποτελούν τον υπερκείμενο σχεδιασμό για τα γενικά πολεοδομικά σχέδια….. Είναι δηλαδή σαφές οτι τα χωροταξικά σχέδια περιέχουν και σαφείς δεσμεύσεις, οι οποίες στην περίπτωση που δεν τηρούνται από την διοίκηση κατά την εφαρμογή των πολιτικών της στο χώρο ,αυτόματα τις καθιστούν παράνομες. Για παράδειγμα η χωροθέτηση δραστηριοτήτων οι οποίες δεν ακολουθούν τις κατευθύνσεις του χωροταξικού σχεδίου είναι παράνομες.
Άρα ο δήμος Θάσου δίνει 500.000€ για κάτι το οποίο δεν είναι δεσμευτικό;

Στις 5/10/2015 (Οκτώβριος) γίνεται μετά από πρόσκληση στην περιφέρεια στην Κομοτηνή διαβούλευση με μελετητές δημάρχους α και β τοπικής αυτοδιοίκησης δηλαδή τώρα αρχίζει η διαβούλευση (οι κάτοικοι της Θάσου την είχαν κάνει την διαβούλευση χωρίς να το ξέρουν)!!!!!

Στις 6/10/2015 (Οκτώβριος) γίνεται δημόσια διαβούλευση στην Κομοτηνή με φορείς και πολίτες.

Δήμαρχε στην γνωμοδότηση σου για το β1 στάδιο του χωροταξικού της ΑΜΘ αναφέρεις οτι συμφωνείς με τον σχεδιασμό της περιφέρειας «(τέλος οι κατευθύνσεις για την εξορυκτική δραστηριότητα ήδη αποτελούν πολιτική της παρούσας διοίκησης του δήμου)». Και ότι «(σχετικά με την εξορυκτική δραστηριότητα βρίσκονται προς την θετική κατεύθυνση οι προβλέψεις για προτεραιοποίηση της εξόρυξης έναντι άλλων χρήσεων….)».
Θα ήθελα Δήμαρχε να μας αναφέρεις πιο νοσηρό μυαλό όπως λέει και η θασιακή τα έχει γράψει αυτά στην γνωμοδότηση ;.
Για όλα τα παραπάνω και άλλα τόσα Δήμαρχε για τα οποία πιστεύω οτι γίνανε εν αγνοία των κατοίκων του νησιού αλλά και ίσως και της εξαπάτησης δημοτικών συμβούλων ζητάω να πραγματοποιηθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με θέμα την ακύρωση της απόφασης 204/2015 και 97/2015. Συγχρόνως με απόφαση δημοτικού συμβουλίου να ζητήσετε από το ΥΠΕΝ την ακύρωση των γνωμοδοτήσεων για το νησί της Θάσου σε σχέση με τους χάρτες εξόρυξης, τουρισμός, μεταποίηση για να επανακαθοριστούν πριν γίνουν υπουργική απόφαση.Αυτό Δήμαρχε δεν είναι επαναστατική γυμναστική αλλά σωστή αντίδραση .

1 comments on “Επιστολή διαμαρτυρίας προς το δήμαρχο θάσου.

  1. Συνυπογράφω :»επειδή ο παππούς μου, μου χάρισε ένα περβόλι με την ευχή να το σκάψω πιο βαθιά και να το φράξω πιο στερεά δεν θα σας αφήσω να καταστρέψετε αυτόν τον τόπο θα σας σταματήσω με την λογική και με στοιχεία τα οποία εσείς αποκρύπτετε από τον κάτοικο αυτού του νησιού» Με συγκίνησε αυτό το σημείο της επιστολής σας και θέλω να επισυνάψω το εξής: . Αυτά που μας χάρισαν οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας ήρθε ο αναδασμός και τα ρήμαξε. Που είναι οι δρόμοι που θα κατασκευάζονταν με τα χρήματα που θα προέκυπταν από την εμπορία των κομμένων δέντρων, τα οποία αφαίρεσαν με τις ρίζες; Τα αδιάθετα μερίδια που προέκυψαν πως τα εκμεταλλεύεται ο δήμος; Παραμένουν έρμαια και αδιάθετα από τότε. Φορολογήσανε τους δημότες αφαιρώντας γή, ικανοποιήσανε και κάποιουςδικούς τους και μετά τίποτα. Γκρέμισαν τις παλιές πεζούλες, κόψανε υπεραιωνόβια λιόδεντρα(υποψη: στην γειτονική Ιταλία υπάρχει νομική προστασία για ελαιόδεντρα ηλικίας άνω των 50 ετών) και τί κάνανε; Τίποτα απολύτως. Υπάρχει και κάτι που είναι υπέρ των τοπικών αρχόντων και των εμπόρων στους οποίους παραδίδεται το νησί. Τα εγγόνια που θα αγωνίζονταν για τα περιβόλια των παππούδων τους αγνοούν και την αξία και την ύπαρξή τους. Το σχέδιο αποκοπής των νέων από τις ρίζες τους στέφτηκε με επιτυχία. Ζούμε στην εποχή του τίποτα όπου ξεπουλάμε τα τιμαλφή για να αγοράσουμε σκουπίδια και σκουπιδιάρες , που κάθε μέρα κάνουν το γύρο του νησιού , όταν για απόσταση δυο χιλιομέτρων ο δημότης πρεπει να πληρώνει 1,80 στο ΚΤΕΛ. Να μη μιλήσω για το κόστος της βενζίνης στο χωριό μου που βρίσκεται απέναντι από τα πετρέλαια. Όλα θα γίνουν εις βάρος μας , επειδή το επιτρέψαμε

Σχολιάστε