Ο Σύριζα και η Πασοκοποίηση

Ο Σύριζα και η Πασοκοποίηση

Η πασοκοποίηση του Σύριζα καλά κρατεί. Και αυτή την πασοκοποίηση δεν την έφεραν τα διάφορα στελέχη του Πασόκ και οι ψηφοφόροι του, που άλλαξαν στρατόπεδο ψάχνοντας να βρουν ένα αριστερό σχηματισμό. Η μετατροπή του Σύριζα στο νέο Πασόκ, γίνεται ευθύνη των παλαιών στελεχών του, εκείνου του παλιού 3,5-4% που θα περίμενε κάποιος ότι θα ήταν οι θεματοφύλακες των ιδεών, αυτοί που θα κρατούσαν το ίσο σε όσους τυχόν θα ξεστράτιζαν από τις αριστερές ιδέες και που σιγά σιγά θα μετέτρεπαν τον Σύριζα σε Πασόκ της νέας εποχής.

Αλλά φευ. Αυτό που βλέπουμε τελικά είναι την ηγεσία να επιβάλλει το “αριστερό” μνημόνιο και τα παραπάνω στελέχη και ψηφοφόρους να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, υιοθετώντας την Θατσερική ρητορική του TINA(there is no alternative, δεν υπάρχει εναλλακτική). Φίλτατοι, πάντα υπάρχει εναλλακτική, για το μόνο που δεν υπάρχει εναλλακτική και είναι οριστικό είναι ο Θάνατος, για όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν και λύσεις και εναλλακτικές.

κακτάκιΕπίσης αναρωτιέμαι πόσο αριστερό, άραγε, και δημοκρατικό είναι να θέλεις να φας ζωντανούς όλους όσους έχουν αντίθετη άποψη από εσένα, από τα μεγάλα στελέχη ως και τον απλό πολίτη, που πιστεύει πως το “αριστερό” μνημόνιο είναι η οριστική καταστροφή του τόπου και δεν θα στηρίξουν την κυβέρνηση στο “δύσκολο” έργο της.

Αλλά θέλω να σε δω εσένα που δηλώνεις πως θα στηρίξεις το έργο της “αριστερής” κυβέρνησης τα νέα μέτρα καθώς και την ίδια την κυβέρνηση, τι θα κάνεις όταν θα χαρίσουν τις αμμοθίνες στην Χρυσή Αμμουδιά, σε κάποιον μεγαλοκαρχαρία. Εκεί σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα.

Λίγο πριν το τέλος, θέλω να ρωτήσω όλους αυτούς τους υποστηρικτές της κυβερνητικής πολιτικής. Αν όλα αυτά που έχουν υπογραφεί, προσπαθούσε να τα εφαρμόσει η κυβέρνηση του Σαμαρά, τι θα κάνατε, θα ήσασταν στα κάγκελα ή θα στηρίζατε τα μέτρα επειδή δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική;

Και για το τέλος να υπενθυμίσω πως αυτά που μας χαρακτηρίζουν δεν είναι τα λόγια μας, αλλά τα έργα μας. Και αριστερό δεν σε κάνουν τα λόγια αλλά οι πράξεις.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s