Συγχαρητήρια στον Δήμο Θάσου

Τα συγχαρητήριά μου στον Δήμο της Θάσου.

Δημήτρης Σιαμαντούρας

Μπάζα νεκροταφείου 3Όταν είχα κάνει το θέμα για τα μπάζα στο νεκροταφείο του Πρίνου, ειλικρινά, δεν πίστευα πως θα μαζευόντουσαν . Όμως διαψεύστηκα και τελικά τα μπάζα μαζεύτηκαν και καθάρισε ο τόπος. Τα συγχαρητήριά μου λοιπόν στον Δήμο της Θάσου για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν. Τους βγάζω το καπέλο, αν φορούσα.

Περάσανε περίπου δυο μήνες από τότε και κάνοντας μια βόλτα από τον παράνομο μπαζότοπο του Πρίνου, ανάμεσα στα νέα μπάζα που έχουν αποτεθεί εκεί παραδίπλα, πήρε το μάτι μου και κάποια άλλα, κάποια που δεν θα έπρεπε να είναι εκεί. Όπως μπορείτε να δείτε από τις συνοδευτικές φωτογραφίες, αυτά που δεν θα έπρεπε να είναι, αλλά τελικά ήταν, είναι τα μπάζα που κοσμούσαν την είσοδο του νεκροταφείου. Εύγε και μπράβο, για μια ακόμα φορά, στον Δήμο της Θάσου και τα θερμά μου συγχαρητήρια που μάζεψαν τα σκουπίδια και τα έκρυψαν κάτω από το χαλί.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο και γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, αφού δεν υπάρχει ούτε ένας επίσημα χωροθετημένος μπαζότοπος, σε ολόκληρο το νησί της Θάσου. Αυτό το γεγονός έχει σαν αποτέλεσμα να ξεφυτρώνουν, σαν μανιτάρια, οι παράνομοι μπαζότοποι και ένας από αυτούς είναι ο βάλτος του Πρίνου, που εδώ και δυο χρόνια μπαζώνεται συνεχώς.

Τελικά τώρα αποκτά νόημα, αυτό που μου επισήμανε ένας δημοτικός παράγοντας, στο περιθώριο κάποιου δημοτικού συμβουλίου, ότι δηλαδή αυτό που μετράει δεν είναι αυτά που κάνει ή δεν κάνει η διοίκηση, αλλά οι προθέσεις της. Φίλτατε δημοτικέ παράγοντα, ανακαλώντας τα λεγόμενά σου μου ήρθε στη μνήμη ο στίχος του Dickinson, «The road to Hell is full of god intentions».
Αγαπητέ δημοτικέ παράγοντα, χορτάσαμε από καλές προθέσεις, καιρός για έργα και πράξεις. Προχωρήστε άμεσα στην χωροθέτηση οργανωμένων μπαζότοπων, η κατάσταση δεν πάει άλλο. Εκτός και αν δεν είστε ικανοί ούτε να χωροθετήσετε τρεις μπαζότοπους.
Μπάζα νεκροταφείου 1
Μπάζα νεκροταφείου 6
Μπάζα νεκροταφείου 5
Μπάζα νεκροταφείου 4
Μπάζα νεκροταφείου 2

*Και το άσμα του Δίκινσον.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s