μετανοειτε

Οι υποψήφιοι βουλευτές του Σύριζα από την Θάσο.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του Σύριζα από την Θάσο.

Η παραπάνω φράση θα μπορούσε να αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο των ημερών, μιας και δεν υπάρχει υποψήφιος βουλευτής ή βουλεύτρια του Σύριζα, από την Θάσο, τουλάχιστον μέχρι τώρα που μιλάμε. Αυτό σημαίνει πως οι, 9.000 περίπου, ψηφοφόροι της Θάσου και ακόμα περισσότερο οι πάνω από 2.000, ψηφοφόροι του Σύριζα, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα των περσινών Ευρωεκλογών, δεν θα έχουν το δικαίωμα και την δυνατότητα να επιλέξουν κάποιον Θασίτη ή κάποια Θασίτισα, κατά την ημέρα των εκλογών.

Λαμπρά, εύγε και όλα αυτά μέσα από μια επίφαση δημοκρατικής διαδικασίας, η οποία μου θύμισε τις εκλογές των πενταμελών που κάναμε στα σχολεία, με τα κάθε παρεάκια να προσπαθούν και να εκλέγουν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα μπορούσαν στο συμβούλιο, αφήνοντας στην απέξω όσους δεν ήταν της παρέας. Και φυσικά το γνωρίζατε πως έτσι θα κατέληγε η ιστορία, από την στιγμή που αποφασίσατε πως πρέπει να μπουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο όλοι οι υποψήφιοι υποψήφιοι βουλευτές του νομού. Όλοι μαζί ένας αχταρμάς, μαζί και οι υποψήφιοι από την περιοχή του Νέστου, μαζί με αυτούς του Παγγαίου, αντάμα με τους εκ Καβάλα ορμόμενους και για κερασάκι στην τούρτα και Θασίτες, γνωρίζοντας πολύ καλά πως οι αριθμοί δεν ήταν με το μέρος των τελευταίων και πως δεν υπήρχε η δυνατότητα να συγκεντρώσουν αρκετές ψήφους ώστε να πάρουν το χρίσμα του υποψηφίου βουλευτή.  Μια διαδικασία που ουσιαστικά εξαλείφει την αντιπροσωπευτικότητα και επιβραβεύει τα παρεάκια.

Να σημειώσουμε εδώ πως η διαδικασία της ψηφοφορίας της γενικής συνέλευσης δεν είναι δεσμευτική, μάλλον συμβουλευτική θα την χαρακτήριζα, δίνοντας τη δυνατότητα στο επόμενο όργανο να επιλέξει τους υποψηφίους βουλευτές με βάση την ψηφοφορία αλλά και με πολιτικά ή τοπικά κριτήρια, έτσι ώστε να αποφευχτούν φαινόμενα σαν το παραπάνω, για την εξασφάλιση της αντιπροσωπευτικότητας και για να υπάρχει η δυνατότητα ανάδειξης σε ανθρώπους που δεν είναι απαραίτητα μέλη μιας παρέας αλλά αξίζουν να χριστούν υποψήφιοι.

Κάντε τα κουμάντα σας εκεί στον Σύριζα και μην αφήσετε τους θασίτες ψηφοφόρους σας χωρίς την δυνατότητα να επιλέξουν ένα δικό τους άνθρωπο, στις επερχόμενες εκλογές Είναι θέμα δημοκρατίας και αντιπροσώπευσης. Μην το κάνετε αυτό το λάθος. Τέτοια συμβάντα, φέρνουν στο νου πρακτικές άλλων χώρων, και αν όντως τελικά δεν θα έχουμε θασίτη ή θασίτισα στο ψηφοδέλτιο, θα δυσκολευτώ πολύ πλέον να υποστηρίξω πως ο Σύριζα δεν είναι Πασόκ, πως είναι κάτι καλύτερο, κάτι διαφορετικό, μην μου στερήσετε αυτή τη δυνατότητα.

Υ.Γ. Για όσους παρανόησαν, όχι δεν είμαι διαχειρίσιμος.

Αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2014 στη Θάσο

Αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2014 στη Θάσο

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s