Ανάκτηση αρχείων, διαγραμμένων ή και φορμαρισμένων.

Ανάκτηση αρχείων, διαγραμμένων ή και φορμαρισμένων.

Η ανάκτηση διαγραμμένων ή φορμαρισμένων αρχείων είναι μια σχετικά εύκολη υπόθεση. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένας υπολογοστής με εγκατεστημένη μια Ubuntu based διανομή, όπως το Mint. Το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το Photorec το οποίο υπάρχει μαζί με το TestDisk, που είναι ένα εργαλείο ελέγχου παρτίσιον. Είναι πολύ πιθανό το TestDisk να είναι ήδη εγκατεστημένο στη διανομή μας, αν δεν είναι τότε μπορούμε πολύ εύκολα να το εγκαταστήσουμε μέσω synaptic, μέσω του διαχειριστή προγραμμάτων ή μέσα από το τερματικό.

Με τη βοήθεια του προγράμματος μπορούμε να σαρώσουμε κάθε είδους δίσκο ακόμα και κάρτες μνήμης. Απλά το τρέχουμε σε τερματικό, γιατί χρειάζεται να έχει δικαιώματα root, και μετά μας καθοδηγεί βήμα βήμα για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε.  Θα μας ζητηθεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάκτησης να ορίσουμε έναν φάκελο προορισμού για τα ανακτηθέντα αρχεία, καλό θα είναι να έχουμε ήδη δημιουργήσει έναν στο δίσκο προορισμού και να προσέξουμε ο συγκεκριμένος δίσκος να έχει άφθονο χώρο καθώς το πρόγραμμα ανακτά τα πάντα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την διαδικασία και τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος θα βρούμε στο φόρουμ του Linux Mint

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s