Τα ροδάκινα, το εμπάργκο και η κυβέρνηση.

Τα ροδάκινα, το εμπάργκο και η κυβέρνηση.

Χτες 18 του Αυγούστου, η Κομισιόν ανακοίνωσε τη λίστα των αποζημιώσεων των προϊόντων που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο. Το φιλοδώρημα των 125 εκατομμυρίων ευρώ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφορά αγροτικά προϊόντα που πλήττονται από το εμπάργκο και δεν πρέπει να έχουν μαζευτεί. Κατά συνέπεια οι Έλληνες ροδακινοπαραγωγοί, μιας και είχαν ήδη μαζέψει την παραγωγή τους, δεν δικαιούνται αποζημιώσεως – χαρτζιλικιού.

Ακόμα μια μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Κυβέρνησης, που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά μεγάλων επιτυχιών, όπως το κατόρθωμα της απώλειας της Ρωσικής αγοράς για μια σειρά αγροτικών και μη προϊόντων. Μια αγορά που είχε ανοίξει με πολύ κόπο και προσπάθεια και η οποία έχει πλέον κλείσει λόγω μιας σειράς κινήσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης, με τελευταία την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία για την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία.

Αποφάσισε το κουνούπι να κάνει αισθητή την παρουσία του κι είπε να τσιμπήσει λίγο παραπάνω. Δυστυχώς για το κουνούπι, ο τσιμπημένος είχε Αροξόλ, τα “φιλαράκια” του κουνουπιού το πούλησαν κανονικά και έτσι το κουνουπάκι ψόφησε.

Με λίγα λόγια έχουμε να κάνουμε με ακόμα μια απόδειξη πως η κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου φροντίζει για τα συμφέροντα άλλων, εκτός των πολιτών της. Επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία καθ’ υπόδειξη των Ευρωπαϊκών και Αμερικάνικων αφεντικών της, χωρίς να έχει φροντίσει να εξασφαλίσει από τους παραπάνω το οποιοδήποτε αντιστάθμισμα για τις όποιες ζημιές θα μπορούσε να έχει από την εφαρμογή των εν λόγω κυρώσεων.

Αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τον τόπο και σκοπός της δεν είναι η προάσπιση των συμφερόντων των Ελλήνων Πολιτών. Εσύ γιατί την στηρίζεις ακόμα;

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s