Ή συνεργαζόμαστε ή μας τρώει η μαρμάγκα όλους.

Ή συνεργαζόμαστε ή μας τρώει η μαρμάγκα όλους.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Τσώρτσιλ βλέποντας τη μεγάλη εικόνα και διακρίνοντας τον κίνδυνο που αντιπροσώπευε η Γερμανική Απειλή, πρώτα για την χώρα του και έπειτα για τον υπόλοιπο κόσμο δήλωσε πως: Ή συνεργαζόμαστε για να πετύχουμε κάτι όλοι μαζί ή δουλεύουμε ο καθένας χώρια και χανόμαστε όλοι.

Φυσικά δεν ήταν ο μοναδικός που το είχε συνειδητοποιήσει αυτό. Μετά τις πρώτες ήττες  και την ουσιαστική κατάρευση του ανατολικού μετώπου, σε παρόμοιο συμπέρασμα κατέληξε και ο Στάλιν.

Οι δυο ηγέτες σκεπτόμενοι πολύ λογικά, αξιολόγησαν τους κινδύνους και τελικά αποφάσισαν να βάλουν στην άκρη τις τεράστιες ιδεολογικές τους διαφορές και να αντιμετωπίσουν από κοινού τον θανάσιμο κίνδυνο που αντιπροσώπευε και για τις δυο χώρες η Γερμανία.

Φυσικά οι παραπάνω ήταν ηγέτες και όχι απολειφάδια και γιαυτό έχουν μείνει στην Ιστορία, επειδή δηλαδή πήρανε κρίσιμες αποφάσεις και έκαναν τις κατάλληλες ενέργειες  τότε που έπρεπε.

Προς αριστερές και λοιπές προοδευτικές δυνάμεις.

Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει κάποιας μορφής συνεργασία ανάμεσα στις αριστερές και λοιπές προοδευτικές δυνάμεις αυτού του τόπου;

Ως πότε θα συνεχίσετε να προβάλετε συνεχώς διάφορες δικαιολογίες του κώλου και να αρνείστε να συνεργαστείτε και να αντιμετωπίσετε τον κοινό εχθρό;

Όσο χαλιέστε με διαφόρων μορφών ψευτοϊδεολογικές διαφορές και αντεγκλήσεις της πούτσας, διαφορές που είναι απλά ο μπερντές που πίσω του προσπαθείτε να κρύψετε τους υπέρμετρους εγωϊσμούς σας.
Όσο προσπαθείτε να δείτε ποιός από όλους σας είναι πιο αριστερός ή ποιος είναι περισσότερο πατριώτης από τον άλλον.
Όσο εσείς παλεύετε για το ποιός την έχει μεγαλύτερη…
Οι ολετήρες αυτού του τόπου τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποιηση καθώς παίζετε το παιχνίδι τους, που δεν είναι άλλο από το διαίρει και βασίλευε.

Κόψτε τη μαλακία και συνεργαστείτε, αλλιώς θα μας φάει όλους οι μαρμάγκα.

Ακολουθήστε το παράδειγμα των δύο μεγάλων ανδρών και αντιμετωπίστε από κοινού τον κοινό εχθρό.  Δεν είναι ώρα τώρα για μαλακίες. Οι όποιες μεταξύ μας διαφορές μπορούν να επιλυθούν αργότερα.

Ή συνεργαζόμαστε για να πετύχουμε κάτι όλοι μαζί ή δουλεύουμε ο καθένας χώρια και χανόμαστε όλοι.

Ή συνεργαζόμαστε για να πετύχουμε κάτι όλοι μαζί ή δουλεύουμε ο καθένας χώρια και χανόμαστε όλοι.

Εκτός φυσικά και αν έχετε την εντύπωση πως ο Στάλιν και ο Τσώρτσιλ είναι πολύ λίγοι συγκρινόμενοι με τις αφεντιές σας. Τότε πάω πάσο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s