Φρέσκο γάλα.

Φρέσκο γάλα, 11 ημερών.

Γάλα 11 ημερών κι ας είναι και ληγμένο

Γάλα 11 ημερών κι ας είναι και ληγμένο.
Photo: Jo Di graphics http://jodigraphics.wordpress.com/

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις? Μπααα, μάλλον όχι, αλλιώς δεν θα τους άφηνες να σε ταΐζουν με φρέσκο γάλα που θα είναι φρέσκο μόνο στο όνομα, που δεν θα είναι καν ελληνικό, αλλά γερμανικό. Και μετά θα βγείς και θα λες πως στην Ελλάδα δεν παράγουμε τίποτα.
Εμ πως να παράξουμε, αφού θα πας και θα ψηφίσεις, για ακόμα μια φορά αυτούς, που έχουν καταστρέψει τα πάντα.
Θες και το τελευταίο τους κατόρθωμα? Η καταστροφή της ελληνικής βιομηχανίας γάλακτος. Και δεν μιλάω για κάποια συγκεκριμένη βιομηχανία, μιλάω για όλη την αλυσίδα παραγωγής, από τον κτηνοτρόφο μέχρι τον βιομήχανο.
Και έχεις δει πως στο σερβίρουν αυτό το έγκλημα?
Χαχα, μαλάκα μου για το καλό σου το κάνουν βρε, θα πληρώνεις 10 λεπτά του ευρώ λιγότερα για κάθε λίτρο φρέσκο γάλα, δέκα ημερών, με προέλευση τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και άλλων χωρών που δεν μπορουσαν να μας πουλήσουν το γάλα τους επειδή ο χρόνος που θεωρούνταν φρέσκο δεν ήταν αρκετός ώστε να το κάνουν εισαγωγή στην Ελλάδα.
Χωρίς να έχει παρουσιαστεί και εφαρμοστεί κάποια νέα μέθοδος παστερίωσης. Με τις παλιές μεθόδους, αυτές που εξασφάλιζαν χρόνο ζωής πέντε ημερών στο φρέσκο γάλα.

Προς το παρόν δεν έχει περάσει ακόμα η διάταξη της νομικίστικης επιμήκυνσης της ζωής του φρέσκου γάλακτος, αλλά αυτό δεν είναι λόγος εφησυχασμού.
Θα το ξαναφέρουν το θέμα ξανά και ξανά μέχρι να περάσει. Όπως έκαναν με την ντροπολογία που πέρασαν και χάρισαν στους πετρελαιάδες πρόστιμα άνω του ενός δις ευρώ. Από τον Δεκέμβριο το προσπαθούσαν και τελικά τα κατάφεραν τον Μάρτιο.

Τάδε έφη Μήτσος.

Σχολιάστε