Ειδικό χαράτσι ασφάλισης ακινήτων

Ειδικό χαράτσι ασφάλισης ακινήτων

Ή κάπως έτσι μετονόμασαν ένα από τα χαράτσια. Και  το πλασάρισαν σαν ασφαλιστήριο για ζημιές που πιθανόν να πάθει το σπίτι σου από φυσικές καταστροφές, ξέρεις, σειμούς, πλημμύρες, κατολισθήσεις, πτώσεις μετεωριτών και άλλα συναφή. Και σου λέγανε πως θα πληρώνεις αυτό το ασφάλιστρο απρόβλεπτου κινδύνου, έτσι ώστε όταν θα συμβεί η απρόβλεπτη φυσική καταστροφή και θα έχει καταστραφεί το σπίτι σου, τσαααακ να αποζημιώνεσαι στο τσακ μπαμ, να το διορθώνεις στο πατ κιουτ αν διορθώνεται ή να αγοράζεις κάποιο καινούργιο αν εχει καταστραφεί. Με αυτό τον τρόπο σου λέγανε πως δεν θα μένει κανείς άστεγος έπειτα από ένα χτύπημα του Εγκέλαδου, ας πούμε.
Και ξέρεις κάτι? Αυτό είναι γεγονός, το κράτος έχει αξιοποιήσει τα ασφάλιστρα που του πληρώνεις για το σπίτι σου και σε εξασφαλίζει.

Τι δεν με πιστεύεις?
Άπιστε Θωμά, μα δεν βλέπεις τι γίνεται στην Κεφαλονιά?
Δεν χρειάστηκε καν να κηρυχθεί σεισμόπληκτη η περιοχή. Για όλους εκείνους που  έχασαν τα σπίτια τους το κράτος του Σαμαρά και του Βενιζέλου έχει εξασφαλίσει να έχουν μια στέγη πάνω από τα κεφάλια τους, για πάτωμα μην ρωτάς γιατί αν πήγες στρατό ξέρεις πως οι στρατιωτικές σκηνές δεν έχουν πάτωμα και δεν κάνουν ούτε για κάμπινκ, αλλά αυτά είναι ψιλοπράματα. Το ασφάλιστρο κινδύνου που πλήρωσαν όλοι αυτοί οι Κεφαλλονίτες έπιασε τόπο και δεν είναι πλέον άστεγοι.

Σκηνάκια στην Κεφαλλονιά

Σκηνάκια στην Κεφαλονιά

Και αν δεν έχεις καταλάβει ακόμα, να στο κάνω πιο λιανά.
Ένα από τα χαράτσια που έριξε στα σπίτια η Εθνοσωτήριος, το πλασάρισαν σαν ασφάλεια για φυσικές καταστροφές. Σου είπαν πως αυτό το έκαναν για το καλό σου. Σου είπαν να μην σκούζεις για αυτό το χαράτσι, επειδή πληρώνοντας αυτό θα εξασφάλιζες πλήρη αποζημίωση σε περίπτωση που το σπίτι σου, το έριχνε κάποιος σεισμός.
Έτσι σου είπαν και έτσι είπαν.
Βλέπεις τι γίνεται στην Κεφαλονιά ε?
Έχουν περάσει 12 -13 μέρες και ακόμα να κηρυχτεί η περιοχή σεισμόπληκτη. Για αποζημίωση θα αρκεστούν σε κάποια υποθετικά 6 χιλιάρικα που ίσως να πάρουν κάποτε και ίσως να πάρουν και μια επιδότηση ενοικίου.
Βλέπεις να έχουν καμιά σχέση αυτά που συμβαίνουν με αυτά που σου λέγανε? (για ακόμα μια φορά)

Ε αφού τα βλέπεις τι στον πούτσο τους υποστηρίζεις ακόμα?

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s