Διαφθορά, μίζες, και υποκρισία. ή Αυτοί είναι κομμουνιστές τελικά.

Πρίν από δέκα μέρες τα κόμματα της συγκυβέρνησης είπαν πως δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο στην υπόθεση των υποβρυχίων και έτσι δεν συντρέχει κανείς λόγος για τη δημιουργία μιας εξεταστικής επιτροπής που θα έκανε έλεγχο και θα προσπαθούσε να βρει τι συμβαίνει με την συγκεκριμένη υπόθεση.

Στο ενδιάμεσο, πρίν από λίγες μέρες και  μετά την απόφαση της συγκυβέρνησης πως η υπόθεση των υποβρυχίων δεν είναι σκάνδαλο, δεν υπήρξε χρηματισμός κρατικών λειτουργών και όλα έγιναν όπως έπρεπε χωρίς να ζημιωθεί η χώρα ούτε στο ελάχιστο, σκάει μύτη και ο κύριος Κάντας με τις μίζες του, συνοδευόμενες με τις απαραίτητες αποκαλύψεις.
Μαθαίνουμε λοιπόν από την απολογία του κυρίου Κάντα, που μπορούμε να την διαβάσουμε εδώ το πρώτο μέρος και εδώ το δεύτερο, πως στην υπόθεση των υποβρυχίων και γενικότερα στην υπόθεση των εξοπλισμών γινόταν της μίζας το κάγκελο, η μίζα έπεφτε ράι θρου και πως ο Πάγκαλος είχε δίκιο όταν έλεγε «Μαζί τα φάγαμε» , όπως φυσικά προκύπτει μέσα από την απολογία: «Θέλω να συμπληρώσω ότι είναι ενδεικτικό της διακομματικής διαπλοκής το γεγονός ότι κατά την προμήθεια αεροπλάνων στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής που ήμουν παρών, ο Μητσοτάκης επιχειρηματολογούσε με πολύ λεπτομερή στοιχεία υπέρ της προμήθειας των F-16, ενώ ο Έβερτ υπέρ των F-15. Αυτό με εξέπληξε διότι ήταν στο ίδιο κόμμα. Μαζί με τον Έβερτ ήταν και ο Τσοχατζόπουλος.» Μαζί τα έτρωγαν και τα έφαγαν οι συγκυβερνώντες και τώρα ζητάνε να πληρώσουμε εμείς το λογαριασμό.

Για καμιά παραίτηση πολλά ζητάω ε?

Γιατί σε οποιαδήποτε σοβαρή Αφρικανική (σαν την Ουγκάντα ας πούμε) χώρα συνέβαιναν αυτά τα τέρατα, θα είχαν ήδη προκυρηχτεί εκλογές, η κυβέρνηση θα είχε παραιτηθεί σύσσωμη. Αλλά αυτά συμβαίνουν μόνο σε υποσαχάριες Αφρικανικές χώρες. Αντίθετα εδώ, στην Μπανανία της Ελλάδας, δεν συμβαίνει τίποτα απολύτως. Ίσα ίσα βγαίνει και ο υπουργός των οικονομικών και μας λέει πως όλα βαίνουν καλώς με το πετρέλαιο θέρμανσης και πως δεν μειώνει τη φορολογία του, γιατί αν το κάνει αυτό τότε θα επωφεληθούν οι «πισινάτοι» και θα ζεστάνουν τις πισίνες τους, κάτι που δεν μπορουν να κάνουν τώρα και έτσι κολυμπάνε μες στο καταχείμωνο στις παγωμένες πισίνες τους.

Ρε είναι κομμουνιστές σε λέω και έχω δίκιο.  Υποχρεώνουν τον «πισινάτο» να υποφέρει όπως ο φτωχός και ο άνεργος. Επιβάλει στον πλούσιο να τουρτουρίζει από το κρύο όπως και ο φτωχός. Ο πρώτος μέσα στην παγωμένη πισίνα του και ο δεύτερος μέσα στο παγωμένο σπίτι του (που δεν θα είναι για πολύ ακόμα δικό του).

Αν αυτοί δεν είναι κομμουνιστές τότε ποιοί είναι, αυτοί οι ντεμέκ αριστεροί που ζητάνε να μπορεί να ζεσταθεί ο φτωχός αλλά ταυτόχρονα να μην υποφέρει ο πλούσιος? Όχι φυσικά, κομμουνιστές είναι οι κυβερνώντες γιατί ο σωστός ο κομμουνιστής θέλει να βλέπει τον πλούσιο να υποφέρει όπως και ο φτωχός.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s