Πως πολεμάς τον φασισμό?

Πως πολεμάς τον φασισμό?

Μπορεί να φέρει η καταστολή αποτελέσματα?

Ποτέ και πουθενά μια ιδεολογία-κίνημα που διώχθηκε δεν χάθηκε, το αντίθετο μάλιστα ενδυναμώθηκε και θέριεψε.
Πάρτε για παράδειγμα το ΚΚΕ. Πότε είχε μεγαλύτερη απήχηση στον κόσμο? Τότε που δέρναν, εξόριζαν και δίωκαν με κάθε τρόπο τα μέλη και τους γνωστούς των μελών του ή τώρα που δεν ασχολείται κανείς μαζί του?
Άρα αν θέλουμε να καταπολεμήσουμε το φαινόμενο του φασισμού ο σίγουρος τρόπος για να έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα είναι αυτός του κυνηγιού, των διώξεων και της  καταστολής γενικά. Και αν μου βρείτε ένα παράδειγμα καταστολής που είχε αποτέλεσμα θα παρακαλούσα να μου το πείτε στα σχόλια, ώστε να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου.
Ξέρω πως αυτός ο τρόπος δείχνει αποτελεσματικός μα δεν είναι, το αντίθετο μάλιστα, είναι ο χειρότερος. Αλλά είναι και ο πιό εύκολος, δεν χρειάζεται πολύ κόπο, ούτε και σκέψη. Είναι ο τρόπος του τεμπέλη, αυτού που δεν θέλει να προσπαθήσει πολύ, αυτού που θέλει να έχει να πεί πως έκανε το κομάτι του όταν θα έρθει η ώρα του απολογισμού και πάντα έρχεται αυτή η ώρα.

Είναι δημοκρατικό να διώκεις τις διαφορετικές απόψεις?

Επίσης τι δικαιολογία μπορούμε να έχουμε εμείς οι αυτοαποκαλούμενοι δημοκρατικοί πολίτες όταν απαγορεύουμε σε κάποιον που έχει διαφορετικό τρόπο σκέψης να εκδηλωθεί, ακόμα και να υπάρξει?
Πως κολάει αυτό με το  «Μπορεί να πιστεύω τα εντελώς αντίθετα με αυτά που πιστεύεις, αλλά θα δώσω και τη ζωή μου ακόμα για να μπορείς να εκφράζεις τα πιστεύω σου ελεύθερα»?
Αγαπητοί μου αυτοαποκαλούμενοι δημοκρατικοί πολίτες, δημοκρατία σημαίνει ελευθερία έκφρασης και ανοχή στο διαφορετικό, μεταξύ πολλών άλλων. Οτιδήποτε διαφορετικό είναι φασισμός.

Είναι ο χρυσαβγίτης ο αντίπαλός σου?

Ας πάρουμε τα πάγματα με μια λογική σειρά. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα χρυσάβγουλα δεν ευθύνονται για την ανεργία, τις απολύσεις, την υπερφορολόγηση και όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια. Αν επωφελούνται από τα παραπάνω? Σίγουρα ναι. Αλλά δεν τα προκαλούν. Είναι το αποτέλεσμα και όχι η αιτία.
Αν δεν αρχίσατε να μπαίνετε στο νόημα τότε να το κάνω πιο λιανά.
Το θέμα δεν είναι να βγεις και να διαμαρτυρηθείς ενάντια στα χρυσαύγουλα, γιατί ακόμη και την πιο μεγαλειώδη πορεία στα χρονικά της Θάσου να κάνεις εναντίων των αβγών δεν υπάρχει περίπτωση να μπει ούτε μισό φερυμπώτ παραπάνω στις γραμμές του νησιού.
Αν αντίθετα αυτη η πορεία απευθυνόταν και κατευθυνόταν προς τις δυο ναυτηλιακές εταιρίες του νησιού, τότε πίστεψέ με  κάτι θα γίνει.

Τελικά πως πολεμάς τον φασισμό?

Βασική αρχή στον πόλεμο είναι να γνωρίζεις ποιός είναι ο αντίπαλός σου.
Είναι οι φασίστες ο αντίπαλός σου? Δεν νομίζω γιατί όπως είπα αυτοί είναι το σύμπτωμα και όχι η αιτία. Αν θέλεις να καταπολεμήσεις τον φασισμό πρέπει να χτυπήσεις τα αίτια που τον γεννάνε και τον δυναμώνουν. Ο φασισμός τρέφεται από την φτώχεια, την ανεργία, την διαφθορά και όλα όσα φαινόμενα βλέπεις να συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στη Χώρα μας.
Αν θες να καταπολεμήσεις το φασισμό πρέπει να καταπολεμήσεις τα παραπάνω φαινόμενα. Αν δεν το κάνεις και αντίθετα πολεμάς ενάντια στα χρυσάβγουλα, το μόνο που κάνεις είναι να παίζεις το παιχνίδι της εξουσίας και να σπαταλάς άδικα πολύτιμες δυνάμεις. Και εσύ που τα οργανώνεις το μόνο που καταφέρνεις είναι να σπαταλάς δυνάμεις σε λάθος κατεύθυνση. Αντί να οργανώνεις διαδηλώσεις και πορείες κατά των αβγών οργάνωσε καμιά διαδήλωση για τα δρομολόγια των φερυμπώτ, το κλείσιμο της εφορίας κ.λ.π. Θέματα ουσίας υπάρχουν πολλά. Μπορεί να μην είναι πιασάρικα όπως τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αβγής, αλλά είναι ουσιώδη. Άστε λοιπόν τη βιτρίνα και πιάστε την ουσία.

Τάδε έφη Μήτσος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s